TyöhuoneEdustusjoukkue (varasivu)

Geokätköily

Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jota harrastaa jo tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Suomessakin on tuhansia kätköilijöitä ja geokätköjä yli 34 000 (tilanne loppuvuodesta 2013).
Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Annettujen koordinaattien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää lokikirjan. Käynti merkitään lokikirjaan sekä ilmoitetaan www.geocaching.com sivustolla.
 
Jossain vaiheessa voi halutessaan myös piilottaa oman kätkön. Kätkötyyppejä on useita, oikeastaan yhtä monta kuin piilottajaa. Kätkö ilmoitetaan www.geocaching.com sivustolle. Kuvauksessa kerrotaan kätkön tyyppi, koordinaatit, maaston vaikeusaste sekä muita vinkkejä etsijöille.
 
Geokätköjen etsimistä voi harrastaa myös ilman paikanninta netistä saatavien kuvausten mukaan, mutta etsiskelemään joutuu enemmän - tarkimmat paikantimet vievät melkoisen tarkasti kätkölle.
Etsintä on kivaa ja liikuntaa tulee siinä harrastettua ihan huomaamattaan.
 
Paikannin on muutenkin hyvä apu kuljettaessa maastossa. Itselläni on ollut kartallinen paikannin noin kuusi vuotta. Se on seurannut mukana reissuilla milloin hillassa milloin retkillä. Pulaan en ole paikantimen kanssa joutunut koskaan, mutta kartta ja kompassi löytyvät rinkastani kaiken varalta.
Pekka Hakaheimo

 

 

Lue lisää geokätköilystä Suomen Ladun sivuilta.

 Älä ryhdy geokätköilijäksi - geokätköilyn perusopas

 www.geocaching.com

www.geocache.fi

www.geokatkot.fi

Geokätköilystä Wikipediassa

 

 Oulun Ladulla on myös oma nimikkokulkija

http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=2188864