TyöhuoneEdustusjoukkue (varasivu)

Lumikenkäily

 

LUMIKENKÄILY

 

Lumikenkäily on vanhempi keksintö kuin sukset ja liikuttanut ihmisiä jo tuhansia vuosia.

Lumikenkäily hidastaa arjen kiireiden kuormittamaa elämäntahtia ja vie liikkujan lumoaviin luontoelämyksiin. Tutkimusmatkat lähiluontoon tuovat lisävireyttä ja elämyksellisyyttä liikkumiseen. Matkaan pääsee parhaassa tapauksessa kotiovelta.

 

Lumikenkäily sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille ja on kokonaisvaltainen lihaskuntolaji. Lumikenkäilijä ei tarvitse latuja; hän pääsee liikkumaan vaihtelevissa maastoissa kaikissa talven keleissä. Lumikenkäily on juuri niin rankkaa kuin päätät sen olevan. Vauhdin, intensiteetin ja matkapolun voit säätää itse haluamaksesi.

Lue lumikenkäilystä Suomen Ladun sivuilta.

 

TEKNIIKKA HALTUUN

 

Parhaiten lumikenkäilyn oppii ohjatusti, mutta paljon liikkuva löytää jujun itsekin. Lumikenkäilyssä eteneminen muistuttaa tavallista kävelyä, mutta jalkoja liikutetaan hieman laahaten. Ylämäkeen kuljetaan suoraan, ei haarakävelyllä, kuten hiihtäessä. Alamäkeen mennessä otetaan hieman istuva asento ja annetaan pohjan piikkien porautua lumeen.

 

Lumikengät ovat helppokäyttöiset, niillä pääse nopeasti maastoon, ne eivät vaadi voitelua tai muuta valmistelua, vaan ovat heti käyttövalmiit. Lumikengät kulkevat helposti niin autossa, kuin reppuun kiinnitettynäkin. Lumipeitteen ei tarvitse olla paksu kulkemiseen. Voit kulkea tuttuja maastojasi myös kovassa ja vähälumisessa maastossa. Toisaalta voit myös poiketa tutulta polulta vaikkapa metsään.

 

Nykyaikaiset lumikengät mahdollistavat turvallisen ja tukevan kävelyn. Metsästäjäkin kulkee lumikengillä hiljaisemmin ja tehokkaammin kuin suksilla ja pilkkijä pääsee liikkumaan jäällä turvallisesti.

 

Lähde www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/lumikenkaily/tekniikka-haltuun.html