Arvomme ja painopisteemme

Yhdistyksemme on perustettu 21.10.1951. Olemme toimineet jo 70 vuoden ajan ulkoilun ja liikunnan edistämiseksi Oulussa ja lähialueella. Yhdistys on jo alun alkaen toiminut vapaaehtoisvoimin tarjoten samalla ihmisille mahdollisuuden tehdä toiminnastamme oman näköistään.

Toimintamme arvot ja painopisteet pohjautuvat Suomen Ladun arvoihin. Vuosien 2022-2028 arvot ovat:

• Kaikilla on mahdollisuus ulkoilla Ulkoilu lisää hyvinvointia. Jokaisella Suomessa asuvalla tulee olla oikeus ja mahdollisuus ulkoilla.
  • Ulkoilemme ympäristöä kunnioittaen Luonnossa saadut kokemukset vahvistavat kestävää luonto- ja ympäristösuhdetta. Vastuullinen ulkoilu tarkoittaa ympäristövastuullisia toimintatapoja, jokamiehen oikeuksien ja -velvollisuuksien vaalimista sekä luonnon kulumisen ja häirinnän välttämistä. Luonnosta ja ulkoilusta kuuluu nauttia siten, ettei viedä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta siihen.
  • Kaikille avoin yhteisö Suomen Ladun toimintaan on helppo tulla mukaan. Toinen toistemme kunnioittaminen ja erilaisuuden hyväksyminen ovat meille tärkeitä. Olemme avoimia toimintaamme liittyvistä päätöksistä, rahoituksesta ja vaikutteista. Olemme hyviä kumppaneita suuren yleisön, sidosryhmien, median ja rahoittajien suuntaan.
  • Arvostamme vapaaehtoisuutta Suomen Ladun toiminta perustuu vahvaan paikalliseen vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoisena toimimisen tulee olla omaehtoista, palkitsevaa ja vaivatonta. Vapaaehtoistyön toimintaedellytykset Suomessa on turvattava.
  • Olemme rohkeita ja uudistumme Yhteiskunta muuttuu ja sen mukana myös me. Oulun Latu haluaa säilyttää merkityksellisyytensä myös tulevaisuudessa. Seuraamme mitä ajassa tapahtuu ja mikä ihmisiä liikuttaa Uudistumme yhteisönä, teemme rohkeita valintoja tulevaisuuteen kurkottaen ja kokeilemme uteliaina uutta.

Toimintamme

Noudatamme toiminnassamme Suomen Ladun latulajivalikoimaa. Toimintamme pohjautuu vapaaehtoisuuteen ja tästä syystä kulloinkin tarjolla olevat latulajit riippuvat myös vapaaehtoisistamme ja heidän painottuneisuudestaan ulkoilun ja liikunnan saralla. Tarjoamme ohjaajillemme ja ohjaamisesta kiinnostuneista henkilöille koulutuksen Suomen Ladun valtavan laadukkaisiin koulutuksiin. Lisäksi tarjoamme taustatuen pyrkien mahdollistamaan ohjaajallemme hänen tarvitsemansa resurssit. Kylkiäisenä vapaaehtoisuudessa pääset tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin, saat uusia ulkoilukokemuksia ja osaamisesi ulkoilun asiantuntijana kasvaa. Liikuntalajeissa saat samalla tehtyä oman säännöllisen treenisi ja sehän ei ole ollenkaan huono, eihän?

Ohjaajana toimisen lisäksi tarjoamme mahdollisuuden muihin vapaaehtoistoimiin. Voit esimerkiksi avustaa ohjaajaa, toimia osana suuremman tapahtuman järjestämisessä, avustaa tiedotuksessamme tai tietoteknisissä asioissa. Jos mielessäsi kytee halu päästä osalliseksi, ota rohkeasti yhteyttä! Tulevaisuudessa haluaisimme myös päästä laajemmin osallistumaan vaikuttamistyöhön ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. Kerro jos koet intohimoa tähän.

Vuonna 2022 tarjoamme seuraavia: Rakastu retkeilyyn-kurssi, Tunteet Hukassa-perheseikkailu, Metsämörritoimintaa, Ulkona Kuin Lumiukko-tapahtuma, Nuku Yö Ulkona-tapahtuma. Maastopyöräilyä ja kaupunkipyöräilyä, polkujuoksua, suunnistusta ja retkeilyä. Toiveenamme on myös osallistua sienikampanjaan syksyllä ja järjestää yhteinen sieniretki jäsenillemme. Pääset tutustumaan suunniteltuihin tapahtumiin jäsenkirjeestämme, yhdistyksemme Facebook-sivuilta ja Instagram-tililtä.

Tapahtumamme ovat avoinna kaikille, eivätkä vaadi jäsenyyttä. Pääosa tapahtumistamme on maksuttomia, joten osallistujalle jää vain matkakustannukset. Pidemmille retkille pyrimme tarpeen mukaan tarjoamaan mahdollisuutta kimppakyyteihin.