Oulun ladun uusi logo

14.6.2022

70-vuotis juhlavuotemme kunniaksi järjestetty logouudistus kilpailu on tullut vihdoin siihen vaiheeseen, että saamme kunnian julkistaa uuden logomme 

Usean kuukauden mittainen matka tähän pisteeseen on ollut jännittävä ja antoisa. Logouudistuskilpailumme sai paljon mielenkiintoa ja upeita logoehdotuksia osakseen, joista pääsimme valitsemaan jatkoon menevät ehdotukset. Joista puolestaan te pääsitte äänestämään itselle mieluisinta ja meidän toimintaamme parhaiten kuvaavaa logoa.

Kaikki jatkoon menneet logoehdotukset saivat mukavasti ääniä, mutta yksi oli selvästi ylitse muiden. Nimittäin Annika Rousun suunnittelema ehdotus, jonka otamme enemmän kuin ilolla käyttöömme. Upeasti ammattitaidolla toteutettu logo erilaisine versioineen ja käyttötarkoituksineen, kuvaten monipuolista toimintaamme tulee kulkemaan rinnallamme jatkossa. Suuri Kiitos Annika 

Tässä vielä logon syntytarina Annikan omin sanoin:

Logon suunnittelun lähtökohtana toimi alkuperäinen Oulun Ladun logo, jonka elementtejä halusin reilusti sisällyttää tähän modernisoituun versioon. Logon keskeisin elementti, kaksi vaeltajaa säilyttivät yhä roolinsa logon keskiössä, mutta esitystapana uudessa logossa on ihmishahmojen sijaan sauvat, jotka edustavat laajasti erilaisia ulkoilu- ja retkeilylajeja. Oulun alueen useat vesistöt - joet, järvet, kosket sekä tietysti meri ovat myös merkittävä osa luontoliikuntaa, joten Oulun kaupungin vaakunasta muistuttavien kalojen lisäksi halusin vahvistaa vesielementin asemaa logossa aaltokuvion avulla. Logon tapahtumarikas, mutta pelkistetty, luontoa ja eri vuodenaikoja kuvaava toteutus luo Oulun Ladun monipuolista luonnetta kuvaavan kokonaisuuden. Ja kaiken kruununa loistaa, kaikkia meitä retkeilijöitä ja ulkonaliikkujia täällä pohjoisen taivaan alla opastava, Pohjantähti.

Alkuperäisen logon sininen väri toimii uuden logon päävärinä viestien suomalaisesta luonnonrauhasta. Logossa käytetty fontti mukailee alkuperäisen logon selkeää tyyliä, nivoen modernin, pelkistetyn logoilmeen yhteen. Koska Oulun Latu on saavuttanut upean 70 vuoden iän, halusin lisätä ensisijaiseen logoon perustamisvuoden muistuttamaan myös jatkossa yhdistyksen kunnioitettavasta iästä.